donderdag 8 januari 2015

Mooie meerval momenten

Peter, Mitchell, Matieu, Sander, Dennis, Renaldo
Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik de knoop doorhak en besluit om op meerval te gaan vissen, niet alleen ik besluit mij hier in te verdiepen want dit deed ik samen met een goede vriend van mij Dennis Visser.
Waarom dit tot stand is gekomen is allemaal de schuld van zijn vader Matieu Visser.
Matieu is iemand die anderen heel erg enthousiast kan maken met zijn spannende verhalen van het heden en het verleden,
Zowel Dennis als zijn Vader zijn echte vissers, vissers die vissen om het avontuur en mannen die na vele blanks toch blijven doorvissen want dat vissen op meerval is stukken lastiger in Nederland dan men denkt.

Het is alweer Maart dat het bij ons 3 enorm begint te kriebelen betreft het vissen op meerval, ook zijn wij er allen 3 ervan overtuigd dat we de grootste zullen vangen dus spreken we af wie de grootste vangt krijg een krat bier of een flessie drank!
Natuurlijk zijn er regels en hebben ons daar te houden zoals alleen de meervallen tellen die op het water worden gevangen waar wij alle 3 actief zijn met het meerval vissen.
Een leuke bij komstigheid maar zeker niet het aller belangrijkste, want het belangrijkste is dat we ook alle ontdekkingen die we doen met deze visserij ook met elkaar zullen delen, en elkaar zullen helpen indien het iemand tegen zit.
In Maart gingen Dennis en ik al van start ook al was het nog niet echt een goede tijd om in het gebied waar we visten zo vroeg in het jaar even een meerval te vangen maar onze motto was thuis op de bank vangen we ze zeker niet.
Het duurde dan ook ruim 30 vis uren verdeeld over 4 avonden dat eindelijk de eerste meerval werd gevangen van maar liefst 1.14 centimeter en was ik de gelukkige, want buiten om dat dit de eerste meerval is die dit jaar werd gevangen door 1 van ons drieen, was dit mijn allereerste meerval en was ik superrr trots.
Na deze vangst gaan ik, Dennis en Matieu er regelmatig samen op uit, alleen en samen, maar toch duurt het opnieuw een hele tijd dat er weer een meerval word gevangen en zijn wij al snel weer 5 weken verder en zitten we onderhand in de begin fase van mei en dit betekend dat de beteren meerval periode voor de deur staat.
Al snel worden deze periode de eerste vangsten door matieu en mij bij geschreven vaak klein maar ach dat kan de pret niet drukken natuurlijk.

Mijn derde meerval vangst was nog maar een baby


Bij Dennis wilt het maar niet lukken en op de 1 of ander manier weten de meervallen steeds zijn llekker stukje aas te ontwijken.
Maar in Juni is een moment dat we alle 3 er flink tegenaan gaan maar vaak van een koude kermis thuis komen en heel vaak aanbeten krijgen die maar niet willen door zetten maar gezien de locaties waar wij de avond en nachten in de buitenlucht door moeten brengen maakt alles goed

Een geweldige visserij, met kans op een monster


zo wakker worden is geen straf !!!


Het is onderhand juni dat ik in me bootje op me stretcher lig naar de sterren hemel te kijken dat ik de beltoon van me telefoon hoor afgaan.
Ik neem op en heb matieu aan de lijn, matieu komt nogal gehaast over en verteld mij dat ie ruim 3 kwartier heeft moeten drillen en dat ie een monster op de kant heeft liggen een dag later zie ik de ene foto die is gemaakt met een ouwe nokia telefoon uit het jaar nul ! jammer van de foto maar wat een geweldige vangst had deze man zeg!

Matieu met zijn monster, 


Natuurlijk was dit erg motiverend om nog harder te vissen, en dit bevestigt dat er wel degelijk monsters rond zwemmen in dit prachtige water.
tussentijds werd er veel door ons allen gevist maar de kleinere meervallen werden zo en dan gehaakt en mochten op de film, net als deze vangst van maar liefst 101 centimeter

De sterkste zoetwatervis die we hebben in ons kikkerlandje.


De dagen werden weken en tussentijds gingen er ook mensen met mij zelf mee op pad waaronder Peter Ernst een frieslander die ik leerde kennen via facebook en het hem geweldig leek te mogen proeven van deze visserij.
Deze avond viel niet alleen Peter met zijn neus in de boter want na een machtig gevecht tussen man en vis maar toch weet hij een prachtig gevuld exemplaar te vangen en heeft deze fries een lag van oor tot oor!

Peter maakt voor het eerst kennis met het meerval vissen GEWELDIG 


Ik zei het al lach van oor tot oor, lekker gevist peter


Net nadat Peter zijn buit  heeft teruggezet in haar teratorium gaat er opnieuw een hengel vandoor, ik pak de hengel en heb de eerste 20 seconden niks in te brengen, en kan je spreken van een paniek moment! hengels moesten echt tot het uiterste! eigenlijk een beetje te veel van het goede  met heel veel geluk heb ik haar uiteindelijk gevangen, en besefte nu pas hoe verschrikkelijk sterk die beesten zijn.

Deze vis deed mij realiseren dat het materiaal wat ik gebruik er niet helemaal geschikt voor is! 


Ook ben ik er eens samen met me maatje Renaldo er op uit geweest, hij op karper in ik op meerval, eenmaal alle hengels in gegooid te hebben duurt het voor renaldo wel 5 hele minuten dat hij een anbeet krijgt, ook zijn lichte karper hengel boog tot de handvat, na een heftige strijd op een 2.25 lbs hengeltje kunnen we een prachtige meerval de boot in  tillen.

Verbaast door de super snelle vangst, niet alleen hij maar ook ik ! nice catch mate.Ook mijn broertje ging een keer met me mee op pad en wist een prachtige exemplaar te vangen van maar liefst 117 en natuurlijk was ik super trots op hem !!!

Helaas gebrek aan verlichting, toch zegt deze vage plaat meer dan genoeg.


Om het af te sluiten wil ik even terug gaan naar Dennis visser want ook met hem ben ik diverse keren op pad geweest.
om de 1 of anderen redenen lukt het ook mij niet om een aanbeet af te dwingen in zijn voordeel, en kom ik tot de conclusie dat hij gewoon de nieggers heeft, en wat we ook proberen verder dan een dobber die ondergaat om vervolgens mis slaan komen we niet!
Toch doen Dennis en matieu en ik samen nog 1 keer een poging om een meerval te vangen.
maar het belangrijkste is dat het een toffe afsluiter wordt van het meerval seizoen!
Ook deze koude september avond lijkt weer uit te lopen op een vlop maar wanneer we allen voor pampus zitten in een tuinstoel in de boot van matieu is om 03:30 eindelijk die verlossende aanbeet voor dennis!

Een geweldig moment, niet alleen voor dennis maar ook voor mij !!! DIKKK VERDIENTAllen kijken uit naar het aankomend voorjaar/ zomer en najaar want dan zullen we er allen weer keihard voor gaan !!!

Groetjes Sander

8 opmerkingen:

 1. Mooi om op deze manier met een club goede vrienden voor die tot vorig jaar onbereikbare vis te gaan, te vangen en met elkaar te delen.
  Word het aankomend jaar Snorhaar&Co of toch weer Boezemkarpers?
  Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker weten andres ;) volgend jaar zal ik soms op karper cvissen maar veel vaker op die lelijke dingen :)
  Moet er ook bij vermelden dat ik nu al weet dat het niet anders kan dan dat het een geweldig jaar moet gaan worden! ik ga zo veel toffe dingen doen en ondernemen.
  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Respect dat je geloof bleef houden in je quest. Voor mijn gevoel ben je een echte pionier op dit gebied in ons koude kikkerlandje. Vangsten kwam op gang toen de temp opliep, terwijl deze vissen toch ook in koudere tijden moeten vreten toch, ben weer benieuwd wat het nieuwe jaar jou gaat brengen. Suc6!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Fer bedankt
  voor mijn gevoel was het ook echt pionieren met een hoog spanning gevoel erbij.
  juist omdat ik door horen en zeggen weet dat er hele grote meervallen rond zwemmen.
  om ze in de winter te vangen moet je oo zoek naar diepe kuilen waar ze vaak met grote aantallen inleggen in re koudere maanden, dus een fishfinder is geen overbodige luxe.
  Bedankt en ook jij heel veel succes ;)
  Groetjes sander

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om om zo mee te krijgen hoe je meervalvisserij zich heeft gevormd. je hebt het toch maar gedaan en het is gelukt. Nu op naar de machtige rivieren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Boudewijn
   Dat moet goed komen, waar het schip dit jaar zal gaan stranden ben ik bijna uit ;)
   Groetjes

   Verwijderen
 6. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen