maandag 20 mei 2013

De pittaput - 01

Mooie spiegels !
Enige tijd geleden ben ik een ochtendje wezen vissen op de pittaput.
Het is 06:30 als ik in mijn auto stap en richting de pittaput rijdt , en na een rit van ruim 30 minuten moet ik nog 15 minuten door een wildernis van planten en bomen een weg banen om het goed verstopte putje te bereiken.


Eenmaal aangekomen neem ik 10 minutenlang de tijd om het meertje tot mij te nemen en probeer ik enige teken van karper te ontdekken.
Helaas laten ze zich niet zien en waag ik maar een gokje ergens halve wegen de pittaput.
Niet veel later is de gehele zooi opgebouwd en kan ik eindelijk mijn rigs ter water laten.
Ik knijp wat ballen stuk en  voer deze stukjes boilies waar de rigs zijn gedropt, en terwijl ik dit doe gaat mijn eersten ingelegde hengel er vandoor, even lijk ik het niet te bevatten maar na enkele seconden spurt ik toch naar de hengel toe en eenmaal met de hengel in de hand bedenk ik mij dat dit echt een snelle aanbeet is !
Niet veel later zwemt de spiegel voor de kant toch lijkt het beestje zich niet zo maar even gewonnen te geven want ze weet toch nog het riet in te duiken
Ook verbaast het mij eigenlijk hoe sterk dit kleine spiegel karpertje is maar uiteindelijk kan ik de karper scheppen en onthaken, en na 2 snelle pix zet ik het prachtige spiegel karpertje weer terug in de pittaput.


Op nieuw voorzie ik deze hengel van een bal en leg deze op de plek waar ik de eerste aanbeet ook wist te verzilveren ik knijp opnieuw wat ballen stuk en bevoer de spot.
Nu duurt het even iets langer het zal maximaal 25 minuten geweest zijn dat i opnieuw met een kromme hengel in de handen staat, en ik bedenk mij damnnn dit gaat lekker !


Deze lijkt wat groter en geeft behoorlijk wat strijdt aan mijn 2.25 lbs karper stok.
ik denk dat ik ruim 5 minuten aan het drillen ben dat ik de karper voor het eerst zie, en deze is een stuk groter dan mijn vangst van 25 minuten geleden.


Eindelijk schep ik haar en god wat zijn de karpers in deze put prachtig.
Ik maak enkelen foto,s voor ik deze mooie vangst terug zet in de pittaput.
Na deze vangst vis ik nog 2 uren door maar houdt het daarna voor gezien, want ik vindt het mooi geweest.
1 ding is zeker binnenkort kom ik hier zeker weer terug !

Tot snel & groetjes Sander Kunst

11 opmerkingen:

 1. Dat zijn echt prachtige spiegels Sander. Vooral de laatste foto is een goeie. Waar komen deze vissen vandaan vraag je je af. Als het zo afgelegen ligt. Of is er een verbinding met ander water? Goed gedaan en chappeau voor het struinwerk.

  Groet, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Sander, dat putje ligt in een mooie omgeving zo te zien! Alleen daarom al zou ik er gaan vissen, maar als er dan ook nog eens zulke mooie spiegels zwemmen is het plaatje helemaal compleet. Mooi zeg!

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekkere gevulde "pitta" karpers, netjes hoor! Zo'n plek daar moet je zuinig op zijn.

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoop dat je een regenbroek aan had, zo 's ochtends zijn alle planten kletsnat. Wow, wat een begin in een nieuw water. Twee verschillende jaar klassen lijkt wel. Uitgezet of in afgesloten put voorgeplant? Goud in je klauwen? Zien er mooi en goed doorvoed uit, top!

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Michael

  De vissen zwemmen rond in een meertje met daaraan een klein doodlopende sloten stelsel van enkele tientallen meters lang.
  Wel moet ik bekennen dat ik he pittaput niet zelf heb ondekt een goede vriend was het die mij eens mee nam en mij het 1 en ander vertelde over dit prachtig stukje water !

  Hey Koen

  Inderdaad een prachtige omgeving waar je echt kunt genieten van het gefluit van de vogels en het idee hebt dat je ver weg bent van de bewoonde wereld.
  En die spiegels ja super ik ben er al eens eerder geweest maar toen helaas zonder resultaat !
  Deze keer viel ik vol met mijn neus in de boter !

  Hey Bjorn
  Inderdaad zo,n plek moet je voor je houden en enkeld delen met mensen die je voor de volle 100% kunt vertrouwen !
  Ik zelf vertel het niet door want zoals ik al aangaf in de reactie bij Michael is de pittaput niet door mij zelf ondekt, uiteraard heb ik netjes gevraagt of ik ook zo en dan een mijn lijnen daar nat mag maken maar de ondekke van de pittaput had daar geen moeite mee. ( lucky me ) (:

  Hey Fer
  Laarzen schelen een hoop uiteraard word je altijd wel een beetje nat aan de onderzijden van je broekspijpen maar voor zulke mooie karpertjes heb ik dat wel over :)

  groet Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe vissen Sander! Grote toeters ook... Wanneer mag ik een keer mee naar dat geheime water van je? Vuile stinkerd, jij vertelt ook niet alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Rolf

  Dank je wel man voor je toffe reactie.
  Mijn geheime water ?!?!? ghe ghe

  Groet Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie vissen Sander. Ziet er uit als een mooi watertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige spiegels Sander. Benieuwd wat je de volgende sessie brengt. Mooi begin in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Boudewijn
  Thanks mate ik ben er super blij mee !

  Hey Andres Binnenkort zal er opnieuw een poging worden gedaan er vis te vangen op de pittaput !

  Groetjes Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen