vrijdag 2 november 2012

De jacht op Brutus - 05

Een nieuwe kans.
Afgelopen week is er dankzij Bouke iedere avond 500 gram aan home made ballen en 500 gram aan stuk gekookte duiven voer ter water gegaan ( dit wel verdeeld over 3 stekken )
Het is 20:00 wanneer allen hengels zijn voorzien van nieuwe rigs, en worden de hengels op de stekken ingegooid.
Deze avond staat er dan ook een behoorlijk koud windje op de stek maar gelukkig zijn Bouke en ik hier goed op voorbereidt.


Na dat wij er 30 minuten zitten te vissen, word er plotseling een van de hengels langzaam krom word getrokken, maar wanneer de hengel word opgepakt valt plotseling de druk van de lijn.
Ik draai de boel binnen, en wij kijken wat er aan de hand is maar tot onze verbazing heb ik een krommen en zeer botten haak, het is mij een raadsel want ik heb nergens aan vast gezeten !!!
Na deze gebeurtenis duurt het dan ook ruim 2 uur voordat we een herkansing krijgen.
Bouke word gebeld en hij staat een aardig stuk van de hengels weg dat er een hengel flink doorbuigt, ik pak de hengel maar snel moet ik met een versnelde looppas lopen waar de karper ongeveer zwemt, en dat doe ik om te voorkomen dat deze vis zich zal vast zwemmen aan een obstakel die tussen mij en de voer stek licht.
Alles gaat zoals gehoopt, en al snel sta ik te poseren met een karper die eigenlijk van Bouke is want het was Bouke zijn beurt, maar zoals Bouke direct zegt er is vis gevangen en het maakt niet uit door wie !!!
En zo denk ik er zelf ook over.


Een prachtige schub karper als je het mij vraagt we bekijken de schub karper maar wanneer we haar nader bekijken komen we er achter dat haar rechter borstvin ontbreekt.
We onderzoeken het beestje maar al snel komen we tot de conclusie dat het mooi is genezen.


Een vis met een verhaal die ik helaas niet ken, maar wel een echte Boezem Karper.
Er worden nog 3 uren kei hard door gevist maar om 02:15 word er echt in gepakt want mijn wekkertje ging mij om 06:00 echt weer wakker maken, en DAMN wat was het wakker worden zwaar !!!

Groeten Sander Kunst

4 opmerkingen:

 1. Toppie hoor, weer een schub met dikke pens op het matje. Aan die pens te zijn zal ie er niet zo veel last van hebben om de rechter borstvin te missen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Tsak

  Die karper heeft inderdaad een behoorlijke buik.
  En mooi te weten dat de karper er geen last van heeft ( missende borstvin )

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zullen we zeker doen Andres !
  Goed weer wat van je te horen !

  Groet Sander

  BeantwoordenVerwijderen