donderdag 3 oktober 2013

De jacht op Brutus - 11

Kortere onderlijn, de oplossing ?
Het is Woensdag 2 Oktober 21;00 uur dat Bouke en ik elkaar treffen ergens op de grachten gordel van Amsterdam.
Beide hebben al vrij snel allen hengels in gegooid maar Bouke draait zich nog niet om of hij heeft een terug loper, direct reageert hij hier op maar helaas hangt er niks aan de andere kant van zijn lijn.


Beide kijken we elkaar aan maar we begrijpen er helemaal niks van want alles klopte gewoon, een onderlijn van 18 centimeter met daarboven 85 gram lood.
Eenmaal de hengel opnieuw in gegooid duurt het aardig wat tijd voordat er opnieuw een hengel vandoor gaat maar ruim anderhalve uur later is het mijn hengel die afgaat, ik pak ik de hengel op maar ook deze keer lijk ik gefopt te worden.
Ook ik zit met een 15/18 centimeter lange onderlijn te vissen met 85 gram lood.
Direct moet ik denken aan de maand oktober van 2012 want toen hadden we precies hetzelfde probleem aanbeten zonder dat we vis vingen.
het water word kouder en de karpers worden trager, ze azen trager althans het kan gewoon niet anders.
Voor de zekerheid bind ik op mijn linker hengel een korte rig van 8/9 centimeter lang en gooi die precies op die zelfde plek neer waar ik de aanbeet kreeg.
Ook deze keer duurt het ruim anderhalve uur voordat we een aanbeet krijgen, het is de linker hengel met de korte onderlijn die flink door buigt en de beetmelder geeft wat piepjes,  ik pak de hengel en een gevecht van dik 10 minuten is daarvan het gevolg maar uiteindelijk geeft een schub karper zich gewonnen !


Een korte onderlijn die flikten het ! en de les is dat we met de volgende sessie kortere onderlijnen zullen gebruiken, zal dit gaan helpen ? we wachten af.
We zullen door voeren maar wel hebben wij besloten om de stek 8 dagen te laten rusten ! dit doen we om de gemiste vissen weer vertrouwen te geven.

Groetjes Sander Kunst

3 opmerkingen:

 1. Dus maar 8 centimeter van haak tot lood?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie vis Sander. Ik las laatst iets (Karper 79 of 78) over een krul-rig.. Misschien is dat een optie. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.522833771114988.1073741845.101231326608570&type=1
  En gewoon een chod? ach ja, misschien gewoon simpel met 8 cm.

  Succes en ik ben weer benieuwd. Je had een goede brainwave misschien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Fer
  Inderdaad 8 cm wanneer de water temparatuur flink aan het zakken is.
  Groetjes Sander

  Hey Michael
  Nee ik heb zoiets wel eens eerder gezien, ik ben van mening dat dit soort van dingen allemaal comursie is , een kortere rig is voor mij de beste optie
  Misschien ben ik wel eigenwijs maar weet wel dat het ieder geval in het verleden voor meer aanbeten zorgden.
  Laten we hopen dat ik gelijk heb :)

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen