dinsdag 15 oktober 2013

Grachtengordel Mokum - 01

Tegenovergestelde van slachten !
Het is 4 oktober dat Michael en ik de lijnen nat maken op een plek waar wij beiden nooit eerder hebben gevist ergens in hartje Mokum, wel is er vanaf 27 september ieder middag een kilo ballen ter water gegaan.
Een dag voor dat wij daar een nacht wilden gaan vissen hebben we er nog een voerboot met daarop een fishfinder over het water laten varen.
Dit lijkt dan ook perfect te zijn voor het vertrouwen want de fishfinder doet niets anders dan piepjes geven, dit betekend dat er veel vis op de aangevoerde stek ligt te wachten en ons conclusie is dat er wel geramd moet worden de volgende dag !
Helaas gebeurd er voor mij iets onverwachts in de ochtend op 4 oktober want er gebeurd iets waar ik mij erg rot over voel, en ik twijfel zelfs nog even om te gaan vissen die nacht maar Michael weet mij over de streep te trekken !
Het is laat dat wij de boot in stappen met onze spullen en in het donker komen wij dan eindelijk aan met de boot, en bouwen we de boel op.
Het is 22;00 dat de gehele circus op de plek staat en kunnen wij rustig even bij komen.
Al snel zoeken we beiden de stretchers op want wij hebben deze dag gewoon moeten werken.
Terwijl wij beide in een diepe slaap liggen worden we beide een keer gewekt nog vroeg in de nacht door een dikke slijm jurk.
Dan blijft het akelig lang stil want pas om 07:00 krijgt ik enkele piepjes maar ik besluit direct te reageren en pak de hengel op.
Direct voel ik dat het karper moet zijn en laat deze karper aardig de carbon kraken.
uiteindelijk lukt het mij deze lange slanke grachten schub te vangen !


Ik ben super blij met deze mooie vangst maar ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom het maar bij deze enen karper is gebleven.
Die fishfinder man , die beloofde wat jonguh !!!


Voor mijn gevoel hadden we er zeker 4 moeten vangen maar zo zie je maar weer dat karper vissen altijd anders kan uitpakken dan je in je hoofd hebt.

Groetjes Sander Kunst

8 opmerkingen:

 1. Je had ook kunnen blanken ouwe... Het begin is er met deze mooie schub, gewoon volhouden. Vaak gaan, niet te lang. Dat werkt! Trust me... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Rolf
   Dat klopt, had inderdaad ook gekund een blank bij schrijven
   Het zou inderdaad ook beter zijn als ik in plaats van een nachtje vissen 3 korte avonden van enkelen uren zou proberen maar ik heb momenteel helaas weinig tijd :)
   Of ik moet gewoon niet zo zeuren haha

   Groetjes Sander en vang een dikke

   Verwijderen
 2. Sommige dingen zijn maar beter om niet te begrijpen. En die piepjes op de fishfinder vind ik persoonlijk niet zo belangrijk. Het bodemprofiel kan je vaak leuke ontdekkingen opleveren. Toch weer een mooie schub! Ze zitten er dus wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Dres
   Dat is ook zo ook al doen we met ons allen ons best om veel dingen te begrijpen wilt niet zeggen dat het lukt, daarin tegen blijft het een leuk spelletje dat karpervissen (:

   Groetjes Sander

   Verwijderen
 3. Beter op de valreep nog een mooie kerp dan niets. Beter op laatst toch nog vangen dan in het begin voor een mooie afsluiter, toch?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Fer
   Je slaat de spijker op de kop, dat is ook zeker zo.
   En het was inderdaad een mooie afsluiter :)
   Ik ben er ook best blij mee !

   Groetjes Sander

   Verwijderen
 4. Mooie vis. Met die eerste foto leg je goed het accent op de lengte vind ik. En ja wel of niet aan de verwachtingen voldoen...ik kan me er wat bij voorstellen. Hou vol want ze zitten er wel.
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Michael
  We zullen er zeker nog eens een poging wagen, want mijn gevoel zegt dat dit stukje water meer in petto moet hebben :)

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen